Najboljše jedi v Laškem

Restavracija

S tesnim sodelovanjem z lokalnimi pridelovalci hrane in upoštevanjem ljudskega izročila glede lokalnih jedi, želimo pripomoči k skupni predstavitvi mesta Laško, ki si prizadeva za pridobitev kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško.

Laško je bilo včasih tranzitno mesto skozi katerega so vodile oskrbovalne poti, zato boste med tradicionalnimi hišnimi dobrotami Hotel Špica Laško našli jedi, ki so nekoč slovele kot furmanske jedi. Bogata pivovarska tradicija, ki je v veliki meri zaslužna za današnjo podobo mesta Laško, je velik pečat pustila tudi v kulinariki.

Hotel Špica Laško - Kuhanje
Hotel Špica Laško - Kuhanje

Gosta želimo popeljati skozi čas in ga od blizu spoznati s tradicijo in posebnostmi življenja v kraju Laško. To pa je mogoče le s sodelovanjem in povezanostjo lokalne ponudbe. Trudimo se ponuditi čim več jedi iz lokalno pridelanih živil. Tako boste lahko uživali v ponudbi sirov okoliških kmetij, v jedeh iz pregrete smetane, sezonska ponudba testenin pa bo glede na letni čas, pripravljena iz živil lokalnih pridelovalcev.

Spoštujemo tudi sodobne trende, tuje pa nam niso niti jedi naših sosedov.

Hotel Špica pa je znan tudi po dišečih hrustljavih pizzah iz krušne peči, kjer nadaljujemo že s 27 letno tradicijo peke odličnih pizz, s pravim italijanskim pridihom.

Delovni čas kuhinje:

Ponedeljek - četrtek: 10:00 do 22:00

Petek: 10:00 do 23:00

Sobota in prazniki: 11:00 do 23:00

Nedelja: 11:00 do 22:00

Delovni čas hotelske restavracije:

vsak dan od 07:00 ure do 22:00 ure

cameramap-markerphone-squareeurmap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram