Potepanje po Laškem in celjski regiji

Dežela Celjska

Hotel Špica Laško - Dežela Celjska in pohodništvo

Projekt Dežela Celjska se razprostira na območju kar 21 občin, in ena izmed njih je tudi občina Laško. Turistična destinacija Dežela Celjska, vam ponuja obilo aktivnosti, raznolikih razvajanj in poučnih poti, ki so vam na voljo skozi celo leto, ena izmed bolj zanimivih turističnih atrakcij te regije je vsekakor visoko razvit zdraviliški turizem. Na relativno majhnem prostoru lahko najdete kar nekaj odličnih termalnih zdravilišč:

Nikakor ne smemo pozabiti na bogato zgodovinsko in kulturno dediščino, ki vam jo ponuja osrednje mesto dežele Celjske – Knežje mesto Celje. Za vse tiste goste, ki v sebi nosijo željo po odgovoru na vprašanje kakšno je bilo nekoč življenje na naših tleh, sta ogled razstave Mesto pod mestom ali obisk Celjskega gradu gotovo odlični izbiri. 

Dežela Celjska-Mavrica doživetij pa vam nudi tudi veliko možnosti za preživljanje kvalitetnega časa v naravi. Celotna regija se namreč ponaša z bujnimi gozdovi in čudovito zeleno pokrajino, ki jo lahko pobliže spoznate na kateri izmed mnogih pohodnih ali kolesarskih poti.

Če vam čas dopušča se podajte na pot do Rogle, kjer si lahko privoščite sprehod med krošnjami mogočnih dreves in pogledate na svet s ptičje perspektive.

Obiščete lahko tudi Kozjanski park, ki je kot naravno zavarovano območje še toliko bolj zanimivo, če želite doživeti nedotaknjeno naravo.

Dežela Celjska je tudi dežela prepredena z mnogimi vodotoki, jezeri in ribniki, kjer si lahko organizirate piknike in razne aktivnosti na prostem, ter razgibanim podzemnim svetom; ena izmed bolj obiskanih jam tega področja je Jama Pekel.

Hotel Špica Laško - Dežela Celjska - jama
Hotel Špica Laško - Dežela Celjska - zimske aktivnosti

Naj vam predstavimo še nekaj ostalih pomembnejših turističnih aktivnosti Dežele Celjske, s katerimi si lahko še dodatno popestrite vaše počitnice:

  • Zimske aktivnosti (največji je smučarski center Rogla, Celjska koča in Janina v Rogaški Slatini)
  • Ribolov (močno razširjen po celotni regiji, najbolj priljubljene točke za ribolov pa so Šmartinsko jezero, Gračnica, ribnik Marof, ribnik Preserje in Slivniško jezero)
  • Golf (Slovenske Konjice-Golf igrišče Škalce, Podčetrtek-A-golf Olimje)
  • Adrenalinski športi (zorbing in supanje-Šmartinsko jezero, letno sankališče Bobkart-Celjska koča, letno sankališče Zlodejevo in Bike Park-Rogla)
  • Jahanje (klub Islander-Vransko, Ranč Iskra- Podčetrtek, Ranč Kaja-Vojnik, Strmol-Rogatec)
  • Romarske poti (Marijina pot-Kozje, Emina pot-Podčetrtek, Gora Oljka-Polzela)

Zanimive obrti, vredne ogleda, ki v sebi nosijo bogato dediščino Dežele Celjske so čebelarstvo in lectarstvo, zeliščarstvo ter lončarstvo.

cameramap-markerphone-squareeurmap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram