Черноморец

Черноморец е възникнал през 1728 година.
С решение на Министерския съвет от 2 декември 2009 година, в сила от 11 декември с.г. село Черноморец става град.

Черноморец се намира на 24 км на югоизток от гр. Бургас на южния бряг на големия Бургаски залив. Селището е с превъзходно разположение в своеобразна падина край брега, на малък залив до самото море. Малкият залив, който още от стари времена гърците наричали "Агиос Николас /Свети Никола/, има формата на морска подкова, обърната с отвора на север. Той именно дал и името на селището, Черноморец до 1951 година се нарича Свети Никола. На изток се намират остров Свети Иван и Созопол. Селището е разположено на красиви брегове, приличащи на разцъфнало цвете.
Подножието на източна Странджа планина и леко нагънатия релеф откриват магнетична панорама, на север погледът докосва нос Емине, на юг - се плъзга до Аркутино. Климатът е по-мек отколкото в останалите части на региона - летните температури на водата са 24-26гр.С и 26-30 гр.С на въздуха.
Живописната природа, галещите слънчеви лъчи и топлите черноморски вълни превръщат селището в божествено кътче, предразполагащо към идилия и спокойствие.
Селището разполага с пет плажни ивици, четири от които са просторни пясъчни плажове а единият с красиви скали.
+ Централния плаж е с златист пясък,топли плитки води , удобен за семейства с деца.Намира се на 617 метра от Семеен Хотел Спика.
+ Плаж Вромос е огромна плажна ивица ,сребрист пясък ,топла спокойна вода.
Намира се на 1300 метра от Семеен Хотел Спика.
+ Плаж к -г Градина( Царски плаж) - най хубавия плаж в България се простира от Черноморец до Созопол.Рай за сърфисти,кайтисти и всички любители на морските спортове,хубавите питиета и романтичните вечери по многобройните плажни барове.Намира се на 999 метра от Семеен Хотел Спика.
+ Плаж къмпинг Черноморец -малък, закътан и усамотен, с много зеленина.Намира се на 630 метра от Семеен Хотел Спика.
+ Плажът на скалите е особено привлекателен за любителите на гмуркането.Намира се на 631 метра от Семеен Хотел Спика.
Освен първокласни плажове Черноморец предлага и множество ресторанти ,бистра , кафета и дискотеки .където ви очакват приятни преживявания.